2.10.17

IMPORTANT: En relació amb la convocatòria d'aturada general o vaga

En relació amb l'exercici del dret de vaga, us recordem la següent informació:

Segons disposa l’article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986 de les Forces i Cossos de Seguretat, els membres de les forces i cossos de seguretat NO poden exercir el dret a vaga ni accions substitutives d’aquestes o concertades amb la finalitat d’alterar el normal funcionament dels serveis. En el mateix sentit, l’article 68, lletra l) de la Llei 10/1994 disposa que participar en vagues, en accions substitutives d'aquestes o en actuacions concertades amb la finalitat d'alterar el funcionament normal dels serveis es considera una falta molt greu, que pot ser sancionada amb la separació del servei o amb la suspensió de funcions, per més d’un any i menys de sis, amb pèrdua de les retribucions corresponents. 

Conseqüentment, els funcionaris de l'escala de suport -en tant que som membres del CME- NO podem exercir el dret de vaga i, en cas de fer-ho, se’ns aplicaria el mateix règim disciplinari que a la resta de funcionaris del Cos.

No obstant, recordeu que SÍ tenim el dret de manifestar-nos i de sol·licitar permisos o llicències per assumptes propis o qualsevol dels altres previstos normativament. 


Per això, com a resposta a la violència totalment desproporcionada que es va exercir ahir contra els ciutadans de Catalunya, des del comité permanent d'AFITCME ens adherim a  la convocatòria de concentració simbòlica de 5 minuts que està prevista per avui a les 12 hores davant dels centres de treball en contra de les càrregues i la repressió d'ahir i donem el nostre suport a l'aturada prevista per demà, 3 d'octubre.

Si teniu qualsevol dubte sobre la qüestió o voleu fer alguna aportació no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.
  

Comité Permanent d'AFITCME