20.3.17

De moment, sense possibilitat d'acord a les reunions entre la cimera sindical i l'Administració.

Després de concentrar-nos davant del Parlament, els representants dels diferents sindicats que formem part de la cimera sindical (SAME, SAP, SEIME, SICME, SME i AFITCME) vam reunir-nos amb el Conseller, el Secretari del Departament d'Interior i el Director General de la Policia el mateix 8 de març. 
Així mateix,  el dia 16 de març vam mantenir una tercera reunió amb el Director General i la Subdirectora de Recursos Humans. 

En el transcurs d'aquestes dues reunions l'Administració ens va assegurar que no hi ha marge per incloure a la llei de pressupostos cap previsió que impliqui nous compromisos econòmics i ni tan sols complir els acords signats l'any 2008 i 2015 (que fan referència al darrer tram de l'equiparació retributiva amb la resta de cossos especials de la Generalitat i que -pel que fa als funcionaris de l'escala de suport- només està previst que s'apliqui als funcionaris adscrits a la DPC), com tampoc hi ha marge per retirar la proposta de modificació de l'article 48 de la Llei 10/1994 del projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos. És més, per més inri, l'Administració ja ens ha confirmat el que ens temíem: que un cop s'hagi aprovat la nova versió de l'article 48 de la Llei 10/1994 no descarta retallar unilateralment altres drets dels quals sí podran continuar gaudint la resta de funcionaris de la funció pública.

Des del nostre punt de vista, tenint en compte la situació política actual, el compromís per part de l'Administració d'incloure noves partides als pressupostos de l'any 2018 no només no és cap garantia, sinó que sembla una nova presa de pèl. 

Així doncs, tenint en compte el posicionament de l'Administració, el conflicte col·lectiu continua obert i, malauradament, tot sembla indicar que es dilatarà en el temps....

Ben aviat us anirem informant de les accions i dels actes reivindicatius que portem a terme.

Junta Directiva d'AFITCME