30.4.10

L'AFITCME replica a l’Administració en defensa de les competències, la dignitat professional i la independència tècnica dels facultatius de la DPC

Un dels principals objectius de l’AFITCME és treballar per la dignificació dels membres de l’escala de suport. Amb aquesta finalitat el 22 de setembre de 2009 vàrem presentar una sol·licitud a la Subdirecció General de Recursos Humans (SGRH) en la qual demanàvem que els membres de l’escala bàsica del CME deixessin d’efectuar tasques de comandament de membres de l’escala de suport adscrits a la Divisió de Policia Científica (DPC).

El 16 de novembre de 2009, la SGRH va respondre la nostra sol·licitud. Al nostre entendre, la resposta de la SGRH no entra en el fons de l’assumpte i desconeix i vol continuar desconeixent la realitat del que passa als laboratoris de la DPC. L’única aportació positiva que trobem en el text és l’afirmació que existeixen dues coordenades, la tècnica i la jeràrquica, que operen o haurien d’operar en àmbits diferents.

A partir d’aquesta resposta, l’AFITCME ha presentat una rèplica que vol demostrar que a la DPC sí passen dues coses:

a) Que, de manera continuada, les escales operatives s’immisceixen jeràrquicament en qüestions tècniques.

b) Que existeixen disfuncions, de fet o de dret, en la jerarquia funcional de la DPC

Com a conseqüència del que exposem a la rèplica, l’AFITCME ha demanat a la SGRH que realitzi una sèrie d’accions en defensa de la dignitat professional, les competències i la independència tècnica dels facultatius de la DPC i que ens manifesti el seu criteri en relació amb diverses qüestions.

Podeu consultar el text íntegre de la resposta de la SGRH i de la rèplica i les demandes de l’AFITCME a través del següents enllaços:

Text íntegre de la resposta donada per la SGRH

Text íntegre de la sol·licitud de rèplica presentada per l’AFITCME

Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte o aclariment,

Junta Directiva de l'AFITCME

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Els enllaços no funcionen

AFITCME ha dit...

Solucionat, disculpeu les molèsties.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb els vostres plantejaments. Us felicito per aquesta iniciativa. Especialment significatives són les afirmacions que feu als apartats d)vi, d)vii, i f). Molt bé, molt bé. A veure què contesten.