29.12.09

Pacte sobre gaudiment de dies addicionals de vacances per als membres de l’escala de suport.

Amb la finalitat d’omplir el buit normatiu que existia i a instàncies de l’AFITCME, el 22 de desembre de 2009, els representants de l’Administració i d’alguns dels sindicats representatius del cos de Mossos d’Esquadra, van signar el pacte sobre gaudiment de dies addicionals de vacances per als membres de l’escala de suport.

Aquest pacte suposa l’equiparació dels membres de l’escala de suport als membres de la resta d’escales del CME en aquest àmbit. La única diferència que partir d'ara hi haurà entre els facultatius i tècnics i els membres de la resta d'escales és que nosaltres gaudirem dels premis en dies addicionals de vacances i no forma de retribucions monetàries.

Accedeix al contingut íntegre del pacte

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo que aquest acord no és gens positiu per la gent del cos de suport. Crec que hauria estat millor no signar-lo, perque no es valora el temps treballat a un altre cos de la Generalitat?

anomim ha dit...

Ja tens rao. A la inversa i que és possible. Si ara anéssim a ocupar una plaça del cos d'administració general ens valdrien els anys que portem en aquesta santa casa per a comput de premis.
A més, es compta a partir de l'ingrès a l'Institut Català de Seguretat Pública : je, je.. què passa, que ningú s'ha llegit el text...?

Gerard ha dit...

Sí que ens l'hem llegit, unes quantes vegades...De fet vàrem demanar que hi constés expressament el tema de l'Institut perquè hi ha facultatius que abans de ser membres de l'escala de suport ho eren de l'escala bàsica.

Pel que fa a si l'acord és positiu o no, només comentar que abans d'aquest acord els facultatius no tenien premis de cap tipus i ara tenim el mateix que la resta de membres del Cos del que formem part, el de Mossos d'Esquadra.

Anònim ha dit...

I de quants facultatius es tracta que abans de ser membres de l'escala de suport ho eren de l'escala bàsica? ho dic pq potser abans de signar l'acord (mal acord de totes, totes) s'hauria d'haver valorat quants facultatius tenen antiguitat al cos general, no? Ho dic pq si aquest acord només beneficia a uns quants no ho trobo bé i potser s'hauria de mirar per l'interes i benefici general.
Hi ha uns 110 facultatius, quants d'aquests podran gaudir dels dies addicionals? i quants n'haurien pogut gaudir si computés el temps treballat a cos general? la resposta a aquestes dos preguntes dóna la pista per veure si és un bon acord. ah! i hi ha gent que ja tenia dies addicionals meritats a cos general i al passar a facultatiu no els tindrà.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb "anónimo". El temps que computarà el fet d'haver passat per l'Institut és de 9 mesos... però molta gent "perdrà" el temps computat al cos general, que pot ser de 10 anys o més. I si no mireu els mèrits computats a la darrera convocatòria de concurs-oposició de facultatius del CME, molts van meritar el màxim sense haver estat de facultatiu. Es defensen els interessos dels policies, no del personal d'administració. Para este viaje... Núria.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord Núria. Jo estic afiliada al CATAC i em volia afiliar a l'AFITCME perque entenc que és el sindicat que m'ha de representar com a facultativa però des d'ahir que tinc els meus dubtes d'afiliar-me pq em sembla vergonyós aquest acord. Insisteixo, no s'ha aconseguit el millor acord pels facultatius en global, només beneficia a uns pocs. Potser ha faltat una bona negociació!!! M.

Anònim ha dit...

Tanmateix penso que "la patronal" ha colat un bon gol... si no és il·legal!! L'article 14 de l'EBEP diu que les vacances són un dret individual, i el 48.2 del mateix EBEP deixa molt clar que el funcionari gaudirà de 2 dies addicionals al compliar el 6è trienni al marge dels dies de lliure disposició establerts per "cada Administració pública". És a dir, que aquest dret individual està per sobre de les disposicions de les Administracions. (Núria)

Gerard ha dit...

Que és un mal acord, és una opinió subjectiva respectable que no comparteixo i que considero fins i tot, i si m’ho permets, un xic gratuïta. No sé si tens tota la informació sobre la qüestió, si no és així potser quan la coneguis tota i totes les nostres percepcions no opinis el mateix.

Tenim molt present la situació de la majoria dels facultatius i tècnics, els que provenen de les escales policials (la minoria) i els que provenen d’altres cossos o del carrer (la majoria). Que demanem que es tingui en compte el temps de servei prestat a l’Institut de Seguretat Pública no té res a veure amb l’altra qüestió que planteges.

Que es tingui en compte el temps de servei prestat a l’Institut és l’aplicació mimètica del que tenen la resta de membres del Cos de Mossos d’Esquadra. Que es tingui en compte el temps de servei prestat en altres cossos seria quelcom que, en aquest moment, no s’aplica a cap membre del CME.

Durant la negociació amb l’administració i la resta de sindicats del CME ja vàrem anunciar que el que ens interessava en aquest moment era equiparar els membres de l’escala de suport amb la resta de membres del cos de Mossos però que, acte seguit, volíem obrir un nou procés amb la resta de sindicats per tal de demanar precisament que a TOTS els membres del CME se’ls tinguessin en compte els anys de serveis prestats en tots els cossos de l’Administració de la Generalitat.

Així, no és que no tinguem present la qüestió que plantegeu, és senzillament que hem preferit dividir la qüestió en dos fases: 1a) l’equiparació amb la resta de membres del CME i la 2a) l’aconseguiment de nous drets (que es computin els anys de serveis prestats en altres cossos).

Podríem haver-ho fet diferent i demanar els dos punts a la vegada, però corríem el risc de quedar-nos sense res ja que obrir aquest debat implica obrir-lo pels 15 mil membres del CME i clar, les implicacions econòmiques són diferents que quan es tracta només dels gairebé 150 (no 110) membres de l’escala de suport.

Per altra banda us, torno a fer notar que aquest acord no treu res a ningú sinó que és un nou pas de normalització de l’escala de suport, si voleu insuficient, però que guanya terreny respecte del que teníem fins ara. A vegades, que no se’ns oblidi: “lo mejor es enemigo de lo bueno”.

En darrer lloc us animo a venir a l’AFITCME a treballar pel col·lectiu perquè la feina que hem de fer és molta, complexa, feixuga i, en molts casos, desagraïda. Ens calen mans perquè som un col·lectiu molt petit on hem de fer moltes coses amb molt poqueta gent. És molt fàcil criticar asseguts des de casa, el que ja és més difícil i meritori és arramangar-se i treballar. Resto a la vostra disposició per discutir aquesta qüestió o qualsevol altra quan vulgueu.

Gerard ha dit...

Sobre l’aplicació de l'EBEP que comenta la Núria, comentar-li que segons el seu article 4, les disposicions d’aquest Estatut només s’apliquen directament al Cos de Mossos d’Esquadra quan així ho disposi la seva normativa específica.

anomim ha dit...

Tot i desconèixer si l'estratègia que s'ha dut a terme amb la signatura d'aquest pacte és o no encertada, si que em consta que la tasca dels membres actius del sindicat és feixuga, s'ha de reconèixer i vull agrair la que alguns d'ells, estàn fent.

Els afiliats no hem participat, en el passat,activament en el blog per manifestar la nostra satisfacció per altres reivindicacions que s'han efectuat anteriorment: Ho hem fet ara per mostrar el nostre desencís per aquest acord.

Com diu en Gerard,i jo crec que té raó, és més facil criticar des de casa que ser constructiu i col·laborador.

La meva crítica però, no anava adreçada als membres actius del sindicat ( que com he dit que crec que fan tot el que amb els mitjans de que disposen es pot fer ): Quan fas la lectura d'aquest acord, sense fer una anàlisi a fons de la situació, tens la sensació de perpetuar-te en una situació de desprivilegis. Pq realment les persones que a curt termini podran gaudir-ne són poquíssimes i, a més, segurament les que a mitjà termini se'n puguin beneficiar són les que ara ja és beneficien de l'increment retributiu que es va atorgar a una part del nostre col·lectiu.

Gerard ha dit...

Em sap greu que aquest acord generi la sensació de perpetuació en la situació de desprivilegis. Jo sempre l’he interpretat com un nou pas de normalització en la situació dels facultatius i una conquesta de drets. Crec que és innegable que ens movem, que avancem, potser alguns penseu que no prou ràpid però la millora hi és. Està clar que aquest acord no és la estació final de trajecte que volem sobre aquesta qüestió, però ens hi deixa més a prop, crec que això és objectiu.

A les persones que esteu afiliades a l’AFITCME us convido a venir a la propera assemblea general, el dia 28 de gener, a exposar tot el que vulgueu sobre aquest tema o sobre qualsevol altre. La línia sindical de l’AFITCME la marquen els seus òrgans de govern i si l’assemblea creu que s’ha de rectificar quelcom es rectificarà. L’avantatge de ser un sindicat petit és que la relació entre representants i associats és més propera i estreta, aprofitem-ho.

Per les persones que no esteu afiliades a l’AFITCME, em poso a la vostra disposició, com he estat sempre, per explicar-vos qui som la gent de l’AFITCME, què fem i perquè ho fem. En aquest sentit us deixo el nostre correu electrònic per tal que puguem comentar el que creieu oportú o concertem una trobada: afitcme@gmail.com

En darrer lloc, agraeixo el reconeixement de la tasca dels representants de l’AFITCME que es fa en l’últim comentari, als que dediquem temps de les nostres vides a aquests “embolaos” a vegades ens cal, gràcies.

Anònim ha dit...

Gerard, no t'ho agafis com una qüestió personal. No era aquesta la meva intenció. Disculpa'm. Però tampoc m'agradaria que et quedessis amb la falsa impressió que critico "asseguda des de casa", perquè la meva activitat social és força activa i les meves lluites la majoria de les vegades no són defensa dels meus interessos personals/professionals. Quan vulguis també t'ho comento. Una abraçada, Núria

Anònim ha dit...

Hauríeu de demanar que s'apliqui l'EBEP directament. L'Accord de mossos era més beneficiós que l'ACORD de la funció pública per als que ho podien cobrar. La majoria de mossos només han sigut mossos. Es pot dir el mateix dels funcionaris de suport?. Trenqueu l'acord.