31.1.08

SENTÈNCIA DEL TSJC DESESTIMANT EL RECURS DE L'AFICTME CONTRA LES ELECCIONS AL CONSELL DE LA POLICIA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs contenciós- administratiu interposat per l'AFITCME contra el Decret 120/2007 de convocatòria de les eleccions sindicals al Consell de la Policia - Mossos d'Esquadra. El recurs s'havia presentat pel procediment especial de protecció de drets fonamentals i impugnava la convocatòria electoral perquè, una vegada més, s'havia exclòs els facultatius i tècnics de la participació en el procés electoral.

Des de l'AFITCME considerem alarmant que en ple segle XXI hi hagi tot un col·lectiu de treballadors públics que no tinguin reconegut cap tipus de dret sindical i que una instància judicial com el TSJC es limiti a mirar cap a una altra banda adduint, entre d'altres, que hi ha una modificació legislativa en marxa que pot solucionar (o no) aquesta qüestió en el futur.

La sentència del TSJC és perd en les formes i no entra en el fons i, si bé aquesta sentència podria considerar-se impecable formalment, creiem que la justícia, a més de ser formal, hauria de ser material.

Des de l'AFITCME no ens rendim i seguirem perseverant, amb tots els mitjans al nostre abast, en la defensa del que considerem el nostre dret més bàsic com a treballadors.

Us adjuntem la sentència dictada pel TSJC i ens posem a la disposició de qualsevol afiliat per comentar el que creieu pertinent.